Her midt i november, så sidder I med en god kop te inde i stuen. Benene er blevet svunget op i sofaerne. I nyder tilværelsen. Der er lunt – ikke hedt – i stuen. Der er en god film på skærmen. Og der er planer i luften. Det er slet ikke blevet sagt – sådan med stemme og fagter – men det er tydeligt, at I begge to er ved at planlægge den næste skiferie. I er lige – sådan ca. hvis jeg kan sige det på den måde – kommet hjem efter en uges camping ved Adriaterhavskysten. I var afsted i efterårsferien – og det var vidunderligt. I havde slet ikke regnet med, at det skulle være en badeferie. Men det blev det jo til. Der var jo varmt. Og der var ikke så mange mennesker på strandene, så ja, det her med at skifte badebukser og bikini var ikke noget problem.

Nye planer

Men lige nu handler planerne slet ikke om camping ved Adriaterhavet. I talte dog om det. Det kunne godt være, at I ville synes, at det kunne være spændende at opleve den kroatiske side af Adriaterhavet. Men det er en tanke, som I skal arbejde videre med på et andet tidspunkt. Det, der optager jer lige nu, er, hvor jeres vinterferie skal bruges. Skal I rejse? På skiferie? Hvorhen? Det er de store spørgsmål, som I forsøger at finde svar på. Og ja, det er jo nemt nok at finde et svar, når man er alene. Så er det noget med at beslutte at: Ja, jeg vil på skiferie i Norge. Og det skal være til Hemsedal. Færdig. Bum. Slut.

Hemsedal er målet

Beslutningen er taget. Over and out. Gå ind og book en skiferie i Hemsedal her.” Så det gør du.

Det er straks en helt anden sag, når det er hele familien, der skal tage en beslutning. Der er forskellige hensyn, der skal tages ind i diskussionerne, inden beslutningen bliver taget. Det kan være, at I har et lille barn, der ikke kan stå på ski. Det kan være, at I har et særligt behov for medicin, så der skal være adgang til apotek. Det kan være, at I bare har brug for at være sammen, og derfor ikke har behov for at kunne komme ud på pisterne tidligt hver morgen.

Hytte, langrend eller alpint?

Det vigtige her er, at I finder ud af, hvad I vil: Skal det være en skiferie, hvor I kommer hjem til en lille hytte – totalt udmattede efter en lang dag med langrend? Eller skal det være en skiferie i Norge, hvor I også får lov til at opleve den barske natur, som fjeldene også kan være?

Inden I booker, så vil jeg dog lige sige, at der vil være meget få chancer for, at I bliver skuffede over at bruge den næste ferie på en skiferie i Hemsedal. I vil opleve naturen, skiturene og samværet. Og er det ikke det, som det i virkeligheden handler om: Samværet og de fælles oplevelser, som I altid vil kunne grine og græde over.