Det er sjovt at arbejde i et stort firma – eller i en stor organisation. Der kommer flere udfordringer, som du aldrig nogen sinde havde forestillet dig, at du ville skulle stå ansigt til ansigt med. Tag nu, fx, den opgave, du fik i sidste uge: Du skal deltage i eventkomiteens arbejde. Det er sådan en regel, I har: Hver afdeling skal sende en repræsentant, der skal deltage i komiteens arbejde. Repræsentanten skal arbejde for komiteen i 12 måneder. Der er en anden måde at sige det her på: Alle afdelinger i koncernen skal repræsenteres i festkomiteen, der står for alle firmaevents. Igennem et helt år. Til næste år skal der så sendes en ny repræsentant.

Firmaarrangementer?

I år er det så din tur til at repræsentere din afdeling. – Men hvad ved du om firmaarrangementer? Du sidder jo ovre i koncernens forskningsafdeling og prøver at koncentrere dig om de daglige vandprøver, som I får ind. Nu skal du altså til at bruge tid på at arrangere julefrokoster og andre firmafester. Du er slet ikke glad for opgaven. Men du er dog klar over, at du vil blive anset for at være en kedelig kælling, hvis du beder en anden om at varetage den opgave for dig. Så du møder op til det første møde i komiteen. En fredag eftermiddag. Sådan lige inden fyraften.

Du vil gerne have mødet overstået hurtigt. Men det viser sig, at det ikke handler om at planlægge, hvornår og hvordan det næste firmaevent skal løbe af stablen. Mødet handler om, at I lige skal lære hinanden at kende – og at I skal finde en rytme med hensyn til frekvensen af jeres møder. I bliver enige om, at I skal holde møde en gang om måneden – og bliver der behov for det, så kan I jo altid holde ekstra møder.

Enighed om ansvarsområder

I bliver også enige om nogle principper for de events og arrangementer, som I skal stå for:

1: Der skal være noget godt indhold i alle events – så alle, der deltager føler, at de kommer hjem fra arrangementet med noget godt.

2: Der skal være gode og positive vibes over hele feltet: Lige fra udsmykning til mad og musik.

3: I må gerne bruge flere penge end ledelsen tillader. Det er nemlig ikke altid, at I kan regne med, at I kan få gratis teambuilding.

Lidt af en overraskelse

Du bliver godt nok lidt overrasket over mødets indhold og udfald. Her troede du, at du skulle til at indsamle tilbud forskellige menuforslag fra adskillige spisesteder ude i byen. Og så viser det sig, at du skal være med til at bestemme, hvilket indhold der vil være særligt godt – eller passende – til de forskellige firmaevents, som I skal stå for planlægningen af. Det gør opgaven i festkomiteen lidt mere spændende for dig. Du har en del tanker om det værdifulde i teambuilding. Så ja, du er faktisk rigtigt glad for at skulle repræsentere din afdeling. Det bliver måske også et godt input for dig – på det personlige plan – at se mennesker fra andre afdelinger – som ikke alle er forskere.