Så er det ved at være på tide – det er faktisk ved at være i sidste øjeblik: Du skal have pyntet op til jul. Det er bare lidt svært at komme i julestemning. Og i år har du besluttet, at du ikke vil købe julepynt, der er meget – sådan – med vintage nisser, søde dådyr og buttede engle. Nej, du vil købe et enkelt stykke julepynt, som egentlig slet ikke behøver at være julepynt. Et stykke pynt, som du kan bruge hele året rundt – men som også kan fungere i et mere ’julet’ miljø. Og hvor finder du sådan et stykke julepynt – som altså ikke er julepynt? Ja, du kan da sikkert finde en gylden lysestage og bare overbevise dig om, at den gyldne farve er en del af julemiljøet, her i slutningen af november og hele december. Når det bliver januar kan du så overbevise dig selv om, at lysestagen bare er en lysspreder. Men nu er det sådan, at du slet ikke bruger stearinlys i dit hjem. Så en lysestage er måske slet ikke noget for dig. Hvad skal du så finde på? Og det må altså ikke være julehjerter eller kræmmerhuse, du kan hænge op. Det må heller ikke være stjerne eller lamper, der blinker.

Overvej Spring Copenhagen

Det er ikke helt nemt. Men du får er et godt forslag her:

Du kunne overveje at købe en af de der træfigurer fra Spring Copenhagen. Du kender dem sikkert. Det forvirrer dig bare, at jeg siger, at de kommer fra Spring Copenhagen. Jeg taler om de der træfigurer, som du finder hos isenkræmmeren – derhenne hvor han har brugsgenstande og pynt. Jo, jo, du kender dem godt. De har bl.a. den der hvalros, som bare ser sød og sjov ud, når den står der og kigger på dig fra sin plads i vindueskarmen. Eller den lille hjort. Du har set figurerne. Det er små figurer, som sagtens kan virke som julepynt, uden at de er julepynt.

Det handler bare om, at du sætter dem i et ’miljø’, hvor der er julepynt. Så påtager de sig en lille ekstra rolle: De står og spreder julehyggen ind i din stue. Ja, Spring Copenhagen har mange forskellige figurer – og skal det være decideret julepynt, så kan du altså også finde en nissehue fra Spring Copenhagen. Sådan i rød og hvid. Sådan som en nissehue bare skal se ud. Den er også sød. Men ikke helt så sød som de små dyrefigurer, der kommer fra firmaet.

Det, der kendetegner de fleste af de små figurer fra Spring Copenhagen, er det gode håndværk, der ligger bag dem. De er nemlig lækre at røre ved. Der er ikke noget med, at du får splinter i fingrene, når du rører ved dem, selvom de er lavet af træ. Og der er heller ikke noget med, at de falder fra hinanden, fordi de går op i limningerne. Nej, træfigurerne fra Spring Copenhagen er godt kram. Og du kan være helt sikker på, at hvis du køber en figur i år, så står den også og julehygger til næste år.

Jagten på gode tilbud

Ok, Singles Day er lige overstået. Black Friday og CyberMonday er lige om hjørnet. Og du skal naturligvis benytte dig af de gode tilbud. Hvem vil ikke gøre det? Det vil alle. Men, du behøver altså ikke at blive hysterisk, hvis du glemmer, at det bliver Black Friday. Du går sikkert glip af nogle gode tilbud. Men ved du hvad? Det er ikke altid at de tilbud du får, når det bliver Black Friday, er de bedste.
En undersøgelse har faktisk vist, at hvis du er på udkig efter en mobiltelefon og sparer sammen til at købe den henne ved Black Friday, så gør du en dårlig handel. Det har vist sig, at du får de bedste tilbud på mobiltelefoner i juni og juli! Det samme gælder mange andre elektroniske genstande – fx også tv-apparater. Og ja, skal du have en gryde, så skal du vente med at købe den, til det bliver januar. Her kommer de nemlig på udsalg, fordi alle har allerede købt de gryder, de skulle lave julemiddagens sauce eller rødkål i!

Ok, nu kan vi jo ikke gå her og time, hvornår vi skal købe det ene eller det andet, som vi har brug for. Og: Heldigvis, så kommer der jo mange gode tilbud i løbet af året. Derfor kan det betale sig at holde lidt øje med de gode tilbud, som mange forretninger giver os sådan løbende i løbet af året.

De mange tilbud, vi får, skal selvfølgelig scannes – og vi skal vurdere, om vi vil tage imod dem. Vil vi bruge dem? Ja, vi er måske mere tilbøjelige til at tage imod de tilbud, der involverer mærkevarer. Om det så er tøj eller brugsgenstande, er næsten ligegyldigt.

Isenkram og mærkevarer på tilbud

Brugsgenstande? Du spørger, hvad jeg mener. Er der mærkevarer på brugsgenstande? Ja, det kan du bande på, at der er. Hvis du besøger en hvilken som helst isenkræmmer, så vil du se, at de ofte har billigt isenkram på tilbud. Og vi taler om virkeligt store og verdenskendte mærkevarer. Du vil fx finde bestik, der er voldsomt nedsat. Du kan være heldig at finde en gave til et brudepar til under halv pris. Du kan også være heldig at finde nogle krystalglas, der er voldsomt nedsat i pris. Det er det, jeg mener med brugsgenstande. Men det behøver ikke kun at være genstande, der er relateret til køkkenet, madlavning og borddækningen.

Det kan faktisk også være lamper, pyntegenstande eller tekstiler – fx en pude til sofaen. Jo, der er også mærkevarer indenfor tekstiler. Det ved du også godt. Tænk dig lidt om. Du ser altid en lille etikette på dit sengetøj, ikke? Og du vil ikke købe no-name sengetøj. Så, ja det er absolut værd at følge med i de tilbud på mærkevarer og designere, som mange isenkræmmere har. Ofte så kan du se dem på isenkræmmerens hjemmeside. Nogle gange har de rigtigt mange tilbud på mærkevarer. Det kan være helt uoverskueligt. Andre gange har de ikke så mange tilbud. Det kommer lidt an på sæsonen – og det kommer vist nok også an på, hvor stort et lager de har.