Selv om det siges, at dagene bliver længere, så kan det altså være lidt svært at tro på. Her er mørkt. Gråt. Vådt. Kedeligt. Der er da ikke noget at sige til, at du lige nu sidder og drømmer dig væk til sydens sol og de smukke strande. Du er nok ikke den eneste, der lige nu er inde på et eller andet site for at kigge på billige flybilletter til Barcelona. Du er bestemt heller ikke den eneste, der lige har været omkring et af de der sites, der viser, hvad du kan få af afbudsrejser. Og dem er der virkeligt mange af.  Du kan faktisk få en meget billig afbudsrejse til Barcelona, hvor I skal være væk i 3 dage. Kunne det ikke være skønt at tage derned og bare nyde denne vidunderlige bys herligheder: Menneskene, arkitekturen, maden, kunsten. Jo det ville det.
Men det der med rejser og januar er bare en dårlig kombination for dig. I – dig og din makker – er ved at starte det nye år op. Og hvis I skal komme foran konkurrenterne, så skal der knokles her i januar.

En charterrejse senere?

Men her – lige i et pusterum – fredag aften – gør det ikke noget, at du lige kigger lidt på rejser. Og der er jo ikke nogen, der siger, at du ikke kan booke en charterrejse billigt på et lidt senere tidspunkt på året. Eller måske finde en afbudsrejse allerede nu – men med afgang engang i februar, hvor arbejdspresset ligesom begynder at lette. Det kunne være så lækkert at komme fx til Gran Canaria i februar. Få sol på kroppen og humøret tilbage. Du overvejer det. Du kan se, at der er mange afbudsrejser i februar, så du konkluderer, at der nok også vil være én til dig, når februar nærmer sig. Lige nu handler det om, at du skal igennem januar.

Du og din familie elsker at rejse. Det er faktisk sådan, at I godt kan finde på at spinke og spare på alt til hverdag, kun fordi I vil have råd til at kunne rejse 4 gange om året. Og når I taler om rejser, så handler det altså om, at I skal ud og flyve – og helst til en destination, der ligger langt syd for Alperne – eller helt omme på den anden side af kloden.

Altid billige rejser at finde

For nogle år siden formåede I at finde billige flybilletter til Thailand, og det blev en skøn ferie. Men, selvom flybilletterne var billige, så var selve opholdet derude ikke så billigt. Men det var alle pengene værd. De andre tre billige rejser gik til henholdsvis Tyrkiet, Norge og Spanien.

Norge var en undtagelse fra reglen om at rejse sydpå. Det handlede om at få oplevet, hvad det vil sige at rejse på skiferie i Norge. Rejsen til Spanien blev organiseret i sidste øjeblik. Der var så mange tilbud på charterrejser dertil, at det bare var uimodståeligt. Så I bookede en uges rejse til det sydligste sted i Spanien, som I kunne finde. Oplevelsen var ganske fin. Men hotellet, som I boede på, var alt for stort. I savnede den der lidt mere familiære atmosfære, som I har oplevet på andre rejser til Spanien.

Tyrkiet med forhindringer

Det års sidste tur ud i verden var en af de mange rejser til Tyrkiet, som bliver udbudt. Det var en vanvittig spændende tur – altså bortset fra den der flyforsinkelse, som I slet ikke havde regnet med kunne finde sted. Det første, der virkeligt gjorde indtryk, var tyrkernes ualmindelige gæstfrihed. I blev mødt med smil og invitationer til at komme og få et glas te overalt. I var også imponerede over at opleve kulturen. Og ja, det store tyrkiske køkken, har I bestemt ikke glemt endnu.