Alle, der allerede er mødt ind på kontoret har ligesom en ekstra pose med. I den ligger der enten et par ekstra højhælede sko eller en nystrøget skjorte og et slips. Nogle af kvinderne har lidt ekstra eyeliner på. Og de har helt sikkert en ekstra læbestift med. Der skal holdes julefest på arbejdspladsen. Og det plejer at være ret skægt. Der er den her forventningsfulde stemning, hvor alle ser på arbejdsopgaverne med humor. Og alle er enige om at humor på arbejdspladsen er det bedste grundlag for en god arbejdsdag. Dagen skrider nemlig frem med hastige skridt. I glæder jer til at kunne lukke for Pc’erne. I glæder jer til at gå på toilettet for lige at tjekke at tøjet sidder pænt – eventuelt få skiftet skjorten og få bundet slipset. Eller for lige at få frisk læbestift på læberne. Og de høje hæle på.

Klart til sjovt foredrag

I har alle sammen fået besked på, at I skal møde op inde i det store møderum. Her er plads til ca. 40 mennesker. Og I bliver bedt om at sætte jer ved mødebordene, som er blevet stillet op i rækker. I skal høre et foredrag, inden i får lov til at gå til buffeten og sætte jer ved de mindre borde inde i festsalen. Det er noget af en overraskelse. Men ledelsen har sagt, at det er obligatorisk. Ok.

Det viser sig, at det er et meget morsomt og humoristisk foredrag med Rune Green. Det handler netop om humor på arbejdspladsen. Og I får grinet godt igennem, fordi det er en foredragsholder, der virkeligt kan sit kram. Han giver jer et foredrag, som dels er meget morsomt og som dels, giver jer noget at tænke over i hverdagen. Og hverdagen kommer tilbage. Det ved I alle sammen. Men nu, så handler det om, at I skal hygge jer sammen. I skal feste. I skal spise, drikke, danse, og tale med hinanden.

Fest på chefens kontor?

Inde på chefens kontor er der åbenbart fest. Du kan høre, at din direktør er i højt humør. Han har da også allerede været rundt hos alle de nærmeste medarbejdere for at ønske dem god jul og godt nytår. Du ved, at han skal ud på forretningsrejse om få timer, så du kan godt forstå, at han allerede nu tager forskud på julefesten. Du ved, at han skal til Dubai, hvor de ikke holder jul. Men du ved også, at han gør alt, hvad han kan for, at virksomheden kan vækste. Så: han ofrer julen i familiens skød, for at tage til Dubai, så han kan få landet nogle nye kontrakter. Forståeligt. Konkurrencen er ualmindelig hård i jeres branche. Og fordi her er krise, så må alle muligheder undersøges.

Arbejdsglæde og humor hænger sammen!

Lige inden du skal til at ringe til taxaselskabet, der skal køre ham ud til lufthavnen, beder han dig om at sørge for at det bliver dig, der tager godt imod den foredragsholder, der kommer om en time, og som skal holde et foredrag om humor og arbejdsglæde for jer, inden I skal til julefest. Du får besked på, at han skal behandles venligt. Han er beskeden, men han må gerne forstå, at hans tilbud er meget værdsat.

Du er med. Du ved lige præcist, hvad din chef siger til dig. Der er ikke nogen grund til, at han pensler det ud for dig. Du lader som om, at du laver en skriftlig notits om det på din blok med post-its. Du går igen. Ringer efter taxaen, som kommer til tiden. Du får din chef sendt afsted til Dubai, og du er parat til at modtage foredragsholderen med godt humør. Det viser sig, at den pågældende foredragsholder virkeligt er en beskeden og eftertænksom mand. Han sætter dog pris på lige at få et sted, hvor han kan samle tankerne og forberede sig på at skulle møde 75 festglade mennesker.