Jo, jo, alle taler om jul lige nu. De render rundt med smil på læberne, gløgg og brune små kager i hænderne og ønsker hinanden god jul. Det er lidt for meget for dig. Du bryder dig ikke om firmaets julefest. Du ved jo, at de fleste af kollegaerne egentlig ikke bryder sig om hinanden. De holder gode miner til slet spil. Til daglig er der en dårlig stemning imellem jer. Du ved det. Alle ved hvorfor: I er i konkurrence med hinanden. Teamwork er ligesom ikke virksomhedens stærke side. Du tør dog ikke lade være med at deltage i de events, som ledelsen arrangerer. Således står du nu også med et glas gløgg og en brunkage i hånden. Smiler til dine kollegaer og ønsker dem god jul.

Højtalere til stor fest

Der er dog en af dine kollegaer, der forsøger at tale med dig. Han taler om en nytårsfest, som han er ved at arrangere og spørger, om du har lyst til at komme til den. Du fatter ikke helt hvorfor, han spørger dig. Det er sådan set lige meget. Kollegaen er faktisk sjov at tale med. Han har lige nu gang i et længere foredrag for dig om, hvordan han lider under at skulle købe en højtaler til festen. Den skal jo kunne spille højt. Du overvejer, om du ved noget om højtalere. Egentlig ikke. Du har ikke så meget forstand på de der gadgets. Du ved, at du kan købe højtalere i god kvalitet med bluetooth. Eller aktive og passive højtalere. Du spørger ham, om højtalerne, han vil have, må være dyre, eller om det skal være billige højtalere. Svaret, du får, kunne du godt have gættet dig til: ”Det skal være højtalere, der ikke er for dyre. De skal dog kunne holde i nogle år. Så sådan en rimelig pris, vil være bedst.”

Forretning med musikudstyr

Du tænker dig om. Et eller andet sted så du for nylig en forretning, der sælger lydudstyr til musikere. Du tænker, at det måske vil være umagen værd for din kollega at besøge den forretning. De har da en afdeling med salg af højtalere. Du lukker øjnene og forsøger at visualisere, hvor du så forretningen med højtalerne.  Du kommer i tanke om det og fortæller din kollega om forretningen. Han bliver glad for dit råd. Gentager sin invitation til dig. Du siger tak – men lover ikke noget.

Så er der købt højtalere og en røgmaskine

Der går så tre dage. I arbejder side om side. I har travlt. Taler ikke så meget sammen. Men på et tidspunkt siger din kollega til dig, at han har fået købt højtaler. Og også en røgmaskine billigt. Det bliver en fed fest. Han vil gerne have at vide, om du kommer eller ikke. Du lover ham, at du kommer. OK, så er der planer for nytårsaften. Helt fint.

Det var derfor godt, at du kom i tanke om den her forretning og kunne henvise din kollega til et sted, hvor han kunne få god vejledning til sit køb af højtaler – og åbenbart også en røgmaskine. Du glæder dig til at skulle til fest hos din kollega.