Du har sikkert hørt, at jeg skælder ud over, at du ikke har fået lavet den isolering af hulmuren, som du skulle. Du ved, at jeg rådede dig til at gøre det, inden det blev koldt – allerede for et år siden. Men du ignorerede mig. Og nu skal jeg så skælde ud igen. Eller skal jeg? Jeg gider ikke. Det er ikke sjovt at skælde sin bedste ven ud. Men nu sidder du altså der med fletningerne i postkassen og aner ikke dine levende råd. Varmeregningen er steget. Så meget. Du kan ikke følge med. Så du betaler i rater – og du er ved at overveje, om I skal flytte ind i en mindre bolig.

Mine gode råd

Hør lige her! For det første vil jeg gerne have et svar på, hvorfor du ikke fulgte det råd, som jeg gav dig for mere end et år siden. For det andet, så vil jeg gerne have at vide, hvorfor du ikke får lavet de isoleringer i hulmurene, som du har fået konstateret, er nødvendige?

Jeg kan ikke forestille mig, at der er andre grunde, end at du har været for doven til at sætte dig ind i, hvor simpelt et stykke arbejde en isolering af hulmur egentlig er – læs om det her. Ja, jeg siger dig, det er et arbejde, der ikke er så kompliceret – når du altså ved, hvordan det skal udføres. Og det er her, at du har brug for en professionel isolatør. Det er nemlig ikke så simpelt som det lyder.

Det tager kun en dags tid

Sædvanligvis bliver isolering af hulmur beskrevet som en kort proces, der kan udføres på en enkelt dag eller to. Det er også sandt. Men det kræver altså lidt forarbejde. Og det er arbejde, der har noget at gøre med, at du skal have lavet et tjek af hulmurene i din bolig. Du behøver faktisk ikke at være til stede, når hulmurstjekket finder sted. Du skal bare have givet tilladelse til, at energieksperten får lov til at træde ind på din grund. Han kan måle alt udefra. Så der bør ikke være noget med, at alarmer eller naboer ringer til politiet, fordi de tror, at han er ved at lave et indbrud. Giv derfor dine naboer besked om, at du får besøg af energieksperten, så de ved, at de ikke skal bekymre sig. Og energieksperten fra Calidi kan lave tjekket i fred og ro.

Både miljø og pengepung vinder

Og det betyder i sidste ende, at du får de bedste forslag til løsninger, der vil sikre at: 1: Du og din familie kan holde varmen til vinter. 2: Din ejendom vil stige i værdi. 3: Du får et bedre energimærke på dit hus, hvilket også vil give dig bedre muligheder for at sælge det, hvis det er det, du vil. 4: Du sparer penge på varmeregningen, fordi du får dit hus isoleret korrekt. Og det sidste er sikkert noget, vi alle gerne vil – altså spare penge på varmeregningen. Det er jo helt vildt, som priserne er steget her i det sidste års tid. Er der nogen, der kan spå om energipriserne fremover? Nej. Så vi skal gardere os. Isolering af hulmure er derfor en del af den gardering, du har brug for.