Det er næsten sidste chance, hvis du skal nå at komme med vennerne på den rejse til det Røde Hav. De har længe talt om, at en vinterferie vil være skøn. De har også talt om, at de skal dykke. Og nyde at der er varmt. De har også spurgt dig, om du ikke vil med. Det vil du sådan set godt. En tur sammen med drengene vil være fedt. Du har bare ikke helt fået taget dig sammen til at tage det PADI dykkercertifikat, som du har brug for, hvis du også skal dykke sammen med de andre. Du ved, at du bør gøre noget ved det lige nu. Men der er bare så mange andre ting, der ligesom forstyrrer dig i dine dagdrømme om at få det der dykkercertifikat.

Er du nu sikker?

Er du sikker på, at du virkeligt vil have dykkercertifikat? Er det ikke noget med, at du egentlig hellere bare vil være sammen med kammeraterne – når de tager på vinterferie? Hvis du er sikker på, at du vil have dykkercertifikat, så skal du altså gøre noget ved det nu. Du kan sagtens nå også at få de der loggede dyk, inden I skal afsted. Det bliver jo først til marts. Så du kan nå at dykke en masse, inden da.

Men kig lige først på det her med at få dykkercertifikatet. Der er mange forskellige klubber, der udbyder dykkerkurser. Så du må lige undersøge hvilket dykkercertifikat, der vil være det bedste for dig. Der findes forskellige måder at få dykkercertifikater på.

Basis certifikat

Du kan starte med at tage sådan et basis certifikat – og det kan du så bygge videre på. Det vil måske være det fornuftigste. Det kan jo sagtens tænkes, at du bliver bidt af at fotografere under vandet. Og derfor vil du bruge lang tid på at dykke ved et koralrev, eller ved et skibsvrag. Det vigtige er dog lige nu, at du kommer i gang med at tage dit dykkercertifikat. Og er du i tvivl om hvilket certifikat, du skal tage, så kan en udbyder sikkert hjælpe dig.

Udstyr fra Diving 2000 tak

Og du skal jo også købe dykkerudstyr hos Diving 2000 på et tidspunkt. Når du så har fundet ud af hvilket certifikat du har brug for, så skal du selvfølgelig finde et godt dykkerkursus. Der findes mange kurser – og de fleste sigter da også på, at du får dit dykkercertifikat, når du har afsluttet kurset. Her skal du være lidt god til at planlægge. Der findes nemlig kurser, som er mere eller mindre intensive.

De intensive kurser hjælper dig til at nå dit mål om at få dykkercertifikatet hurtigere. Men de er krævende. Det kan fx godt tænkes, at du skal bruge to fulde weekender i træk på at lære at dykke. Andre kurser er ikke så intensive, men strækker sig derfor over længere tid. Det er helt op til dig at finde ud af, hvad der passer dig bedst. Men hvis du vil have et dykkercertifikat i tide, inden du skal på ferie med dine kammerater, så vil jeg anbefale, at du aflyser alle andre planer i et par weekender og følger et intensivt dykkerkursus.