Som alle ved, så er det vigtigt, at vi har et godt arbejdsklima. Ikke kun et fysisk godt klima, sådan med god ventilation, lys og varme. Også sådan rent menneskeligt. Vi er høflige overfor hinanden. Taler venligt. Råber ikke – medmindre det er af glæde, så alle de andre på kontoret kan få del i vores glæde. Vi tænker nok ikke over det, til hverdag, men møblementet på kontoret spiller faktisk en stor rolle også. Er der kedeligt og gråt? Eller er der farverigt og mulighed for, at I kan udfolde jeres kreativitet? Også selv om I egentlig ikke arbejder indenfor de kreative fag. Selv en revisor kan have brug for at tegne kruseduller og bare lade tankerne flyve, når der skal udtænkes en løsning på et problem i budgettet!

Konservativt møbleret?

Måske er der konservativt møbleret i jeres fælleskontor? Du ved sådan noget med tunge træmøbler og næsten fuldkomment stationære kontorstole? Store reoler på væggene fyldt med bøger og opslagsværker? Jeg ved ikke, hvad I foretrækker. Men jeg ved, hvad jeg selv foretrækker:

Et kontorlandskab, hvor der er mulighed for at bevæge sig – nemt – imellem kontorbordene og kontorstolene. Helst sådan et sted, hvor det faktisk er nemt at flytte sin stol hen til kollegaen, når vi lige skal tale om en sag eller et problem, vi har fundet. Et kontor, hvor der er luft, og hvor der er farver. Og mulighed for at jeg nemt kan dele mit hævesænkebord med en eller to kollegaer, når vi diskuterer og planlægger.

Fan af balancestole

Derfor er jeg også en stor fan af vippestole – eller især balancestole som her. Vi holder nemlig mange små møder i løbet af dagen. Det er slet ikke usædvanligt, at vi har et sted imellem 4 og 6 møder om dagen. Det er ikke møder, der kræver lang tid. Det er snarere små møder, der lige kræver, at vi stikker hovederne sammen for at bekræfte, at der ikke er nogen misforståelser imellem os. Og her er vippestolene ideelle. De giver os lige de der 10 minutters bevægelse, som vores krop har brug for efter at have siddet helt stille – og sommetider helt spændt – ved en skærm.

Vi tror på god ergonomi

Der, hvor jeg arbejder, har vi vippestole til alle ansatte – vi tror på værdien af ergonomi i en kontorstol. Det er ikke alle, der bruger dem. Men jeg ser, at flere og flere af mine kollegaer bliver glade for at bruge dem. Vippestolene holder ryggen i bevægelse – og det er vigtigt, fordi hvis vi ikke bevæger ryggen – så bliver dens muskulatur svag – og vi får rygproblemer. Og ja, vippestole er måske ikke altid populære – men de klæder altså et kontorlandskab, der ellers kan være lidt ’sterilt’. De fås med forskellige sæder og de fås med betræk i forskellige farver. Det er ikke store, tunge møbler. Faktisk kan du sagtens selv tage den under armen og bære den hen til det sted, hvor du skal møde din kollega.Det er, hvad vi kalder for vigtige stole!

De fleste vippestole kan indstilles i højden. Det er dog ikke alle vippestole, som du kan indstille, hvor meget de vipper, på. Men nogle giver dig også den mulighed. Så skal der virkelig vippes, så er det måske en af den type vippestole, du skal sørge for at få fat i.