Sankt Valentins dag er lige om hjørnet – og det vil du naturligvis ikke lade din udkårne glemme. Dagen, hvor elskende på en eller anden vis fortæller hinanden om deres kærlighed. Nogle vælger at købe et smykke til sin udkårne. Andre kan nøjes med en æske chokolade eller en anden lille gave. Men det er du lidt træt af. Du vil dog gerne fortælle hende, at din kærlighed til hende er stærk. Du vil også gerne give hende noget særligt. Men der er virkeligt ikke ret mange penge at købe en gave for. Januar har været lang – og julen var dyr. Så budgettet til at fejre den 14. februar er meget lille.

Kreativitet er vigtig nu

Du tænker så det brager. Du kunne jo sagtens nøjes med at give hende et af de der postkort, der også har en konvolut, som du kan købe hos enhver boghandler. Et af dem med hjerte på den ene side og plads til at skrive en personlig hilsen. Det ville være sødt – og det koster ikke så meget. Men det er lidt akavet kun at give hende et postkort. Der er selvfølgelig muligheden for at få printet postkort hos den lokale trykker og dermed gøre det mere personligt.

Trykning af plakater?

Du smiler, imens du kigger på alle billederne, du har gemt på din telefon. Der er billeder fra jeres sommerferie sidste sommer – oppe i Nordjylland ved Vesterhavet. Og du får en idé: Hvad med at finde det bedste billede fra den ferie og få det printet ud som en plakat, du kan give hende? Behøver det at være så dyrt? Det skal du have undersøgt. Så du åbner din telefons browser og skriver ”Trykning af Plakater i København”.

Du finder et trykkeri, der netop tilbyder sådan en service. Fedt. Du ringer dem op, for at høre, om de har tid til at fremstille en plakat til dig. Det har de. Du skal bare vælge, hvor stor plakaten skal være og så sende billedet til trykkeriet.

Forskellen på offset og digital tryk?

Offset tryk er en traditionel metode til at trykke store mængder af tekst og billeder på papir ved hjælp af en offsettrykmaskine. Dette involverer brugen af ​​en metalplade, der overfører billeder og tekst til et gummicylinder, der derefter overfører det til papir. Offset tryk er den mest almindelige metode til trykning af bøger, aviser og brochurer.

Digitalt tryk, derimod, er en nyere metode, hvor billeder og tekst printes direkte på papir ved hjælp af en laser eller inkjetprinter. Dette giver mulighed for mindre oplag og hurtigere turnaround tid, da der ikke er behov for at skifte metalplader. Digitalt tryk er ofte brugt til at trykke kort, visitkort, flyers og andre mindre materialer.