Når vi kommer op i alderen, så begynder alle de små skavanker at vise sig. Måske er der en gammel sportsskade, som du kan mærke flammer op flere gange hen over vinteren – fx en smerte i lænden. Du ved faktisk godt, at den smerte stammer fra et voldsomt fald under en løbetur. Men dengang det skete gik smerten hurtigt over. Du genoptog løb og gymnastik. Mærkede intet. Men nu. Her, hvor det er rigtigt koldt og klamt, så kan du godt mærke, at du burde have givet din skade mere tid til at hele. Fuldkomment. Det er for sent nu. Du dyrker stadig gymnastik.

Morgenerne er værst

Men, der er morgener, hvor smerten i lænden er meget kraftig. Din læge har sagt, at det er helt naturligt, at gamle skader kan vise sig på den måde. Hans anbefaling er, at du tager det roligt og giver dig selv tid, når du kan mærke, at det kniber lidt med bevægeligheden. Du har bare ikke tiden. Du har en masse ting på programmet. Der skal købes en ekstra lille gave til barnebarnet – den skønne unge. Der skal gøres rent. Der skal købes ind og laves mad. Men lænden driller altså.

Smertestillende piller? Det er en løsning. Men et eller andet sted, så er du ikke glad for den løsning. Der skal jo i forvejen indtages medicin hver morgen. Hvad kan du gøre? Trappe ned med gymnastikken? Det kommer ikke på tale: Du vil være i god form, og da du kun går til gymnastik to gange om ugen, så er det udelukket. Søge alternativ behandling imod smerter? Der findes jo mange behandlere derude. Og der kommer hele tiden nye til.

En dygtig kiropraktor

Ved du hvad? Det er faktisk ikke en dårlig idé. Du kunne fx forsøge at gå i behandling hos en kiropraktor. Jeg kan anbefale én, jeg kender. Jo, jeg kender nemlig en kiropraktor i Ballerup her. Han har selv hjulpet mig. Dengang jeg havde voldsomme hovedpinesmerter. Jeg troede, at jeg led af migræne. Men han fik faktisk styr på min migræne i løbet af ganske kort tid. Måske kan han hjælpe dig af med lændesmerterne. Denne kiropraktor har en særlig tilgang til kiropraktisk behandling: Han mener nemlig, at den skal baseres på din smertes historie – og at den skal tilpasses dig så detaljeret, at du bliver smertefri i løbet af få behandlinger hos ham. Han kan være lidt besynderlig at besøge. Han virker nemlig totalt fjern, når han behandler dig.

Hans energi er enorm

Men jeg tror, at han bruger så meget energi på at finde behandlingen, der netop vil kunne hjælpe dig, at han ikke sådan bare lige konverserer med dig. Prøv at tale med ham. Han vil sikkert gerne hjælpe dig. Og jeg ved af erfaring, at han ikke kaster sig ud i en behandling uden at have talt med din læge og eventuelt en fysioterapeut først. Så du er faktisk i trygge hænder, når du går i behandling hos ham. Det eneste, der kan være en ulempe er, at han holder til i Ballerup. Men rejsen dertil kan du sagtens klare. Du er jo i god form.