Det er tidlig morgen. Du er på vej hen til byggepladsen, hvor du arbejder. Det småregner. Lidt irriterende, men det går. Der er ikke nogen grund til ikke at gå på arbejde fordi vejret ikke er godt. Du skal efterse, at elektrikerne har fået installeret ledningerne oppe på femte sal. De skal jo hæftes ind på væggene, så de nye murere kan komme til og få konstruktionen gjort færdig. Du går dog først ind på det lille kontor, som I har ved byggeriet (i en container), for at få en kop kaffe. Dernæst går du hen til det personførende hejs, for hurtigt at kunne komme op til femte sal.

Mange slags byggehejs

Du kan se, at elektrikerne har lavet et fint stykke arbejde. Det beroliger dig. Du var lidt bange for, at de ville sjuske. Du har nemlig haft en dårlig erfaring fra et tidligere samarbejde med dem. Denne gang er der intet, der skal laves om. Murerne skal have besked. Du ringer op til murmesteren. Du aftaler med ham, at de kommer ud på byggepladsen i eftermiddag, så du lige kan vise dem, hvordan de skal bruge de forskellige byggehejs, som I har lejet. Der er nemlig forskel på hejsene. Nogle kan kun bruges til byggematerialer og andet gods. Andre er kun beregnet til at hejse personer op og ned. Det skal de lige være bevidste om. Det er i bund og grund et spørgsmål om sikkerhed. Både for de håndværkere der skal op og ned i byggeriet, men også for dem der arbejder nede på jorden. Og sikkerhed vægter du meget. Du har set, hvad et fald fra et hejs kan medføre. Og den slags ulykker vil du ikke udsætte nogen som helst for. Så du giver altid nye håndværkere et kursus i sikkerhed på den specifikke byggeplads.

Snart færdigt

Byggeriet er snart færdigt. Det bliver virkeligt flot. Hvem vil ikke gerne bo i en af de nye lejligheder? Sådan med udsigt over hele kysten. Og med massevis af lys. Du ved godt, at du aldrig selv vil få råd til at købe en lejlighed i det nye boligkompleks, som I er ved at afslutte byggeriet af. Du er sådan set også glad for, at du om få uger kan ringe til det firma, der har lavet den perfekte hejsløsning for jer, og fortælle dem, at I har afsluttet byggeriet, og de kan komme og hente hejsene. Og ja, du skal da huske og takke dem for at hjælpe dig med hejsløsningen.

Særlige hejs til industriel brug

Den består af både personførende hejs og hejs til industri. Det var nemlig lidt forvirrende for dig at få den planlagt. Du er jo ikke så erfaren endnu. Så det var virkeligt en lettelse at kunne tale med én, der ved alt om hejs og, som havde erfaringen. Han kunne nemlig lynhurtigt se, hvilke hejs, I ville få brug for, og hvor de skulle bygges op. Du viste ham bare plantegningerne og i løbet af få minutter pegede han det ud for dig. Jo, der mangler lige de sidste detaljer. Det er mest malerarbejde, som skal laves. Der er dog også noget med det der adgangskontrolsystem, som låsesmedene og vagtcentralerne skal stå for. Men hele bygningen vil være færdig til tiden. I kan med stolthed overrække nøglerne til bygherren. Det bliver en festlig dag.

Du går hen til en af byggepladselevatorerne og kommer hurtigt op på øverste etage. Går ind i bygningen og stiller dig op ved et af vinduerne. Du nyder udsigten. Kommer til at tænke på, at det muligvis bliver sidste gang, at du har muligheden for at se kysten oppe fra 11. sals højde. Det er et imponerende syn.