Det kan godt være, at du ved alt om bedrageri. Du ved, at det er bedrageri, når et website ikke gør dig højt og tydeligt opmærksom på, at du indrullerer dig i en kundeklub, når du indtaster dine kortoplysninger – og giver klubben lov til at trække et bestemt beløb hver måned. Men ved du egentlig, hvordan du kan sikre dig og din virksomhed imod tyveri? Det er jo noget, der sker – både i den digitale verden, som du er optaget af lige nu, og den fysiske verden. Og det er den, du er optaget af, lige nu, Der sker indbrud i vores fysiske og virkelige verden. Hver dag. Tyverier er slet ikke noget, der bare sker. De fleste tyverier er planlagte. Og det er her, vi lige skal stoppe op og tænke os om.

Indbrudstyve bliver smartere

Hvordan får tyveknægtene viden om, at vi ikke er hjemme – eller til stede – der, hvor de gerne vil bryde ind? Holder de øje med os? Givetvis. Hvordan holder de øje med os? Ja, det kan jeg ikke give dig et ordentligt svar på. Jeg kan bare konstatere, at når der har været indbrud her i nabolaget, så kan politiet altid konkludere, at indbrudstyvene har haft adgang til oplysninger om stedet, hvor de brød ind. Hvilke oplysninger? Ja, det varierer fra sag til sag.

Politiet fortæller os dog ofte også om, at de har talt med adskillige låsesmede i København, som har været involveret i omkodning af låsene i bygningen, som blev udsat for adskillige indbrud. Til politiets store overraskelse, så var der faktisk en låsesmed i København, der fortalte, at han havde været i kontakt med en bande, som bare ville lave lidt ballade. Og fordi han politisk støttede deres synspunkter, hjalp han dem med at finde sådan en pas par tout nøgle. Han leverede den til dem – og har så sidenhen forstået, at han har været årsag til mange små indbrud i området.

Høje krav til låsesmede

Den specifikke låsesmed fra København har naturligvis fået frataget sin licens. Han kan ikke længere drive virksomhed som låsesmed. Og han afsoner lige nu sin dom i fængslet. Men på et eller andet tidspunkt kommer han ud. Hvad skal han så? Kan han få arbejde som låsesmed? Helt sikkert ikke. Låsesmedene har deres egen kode. De vil ikke samarbejde med uhæderlige personer. Og har de en dom, ja, så er der lukket for enhver mulighed for at arbejde som låsesmed. Sådan er det bare. Og sådan skal det være.

En troværdig og billig låsesmed?

En troværdig og billig låsesmed i København? – Tjek her! Du skal nemlig vide, at du ikke løber en risiko, når du kontakter en låsesmed. Om det er en låsesmed i København, eller om det er en låsesmed i Ringsted, er totalt ligegyldigt. Det handler om, at låsesmede skal være – og er – pålidelige. Du kan stole på dem. De er ikke en kilde til, at du skal føle dig utryg i dig hjem, fordi du frygter indbrud. Tværtimod. Du skal være i stand til at stole på din låsesmed. Og kan du ikke det, så find en anden. Det er vigtigt. Og det er det eneste, du skal sørge for, når du nu skal flytte ind i dit nye hjem.